/TAGLIOLINI DI CREPES CON GAMBERI E ZUCCHINE/
Mindenki tudja, mennyire finom a rakos-cukkinis teszta.
Probaljuk ki palacsintaval??????????????????????
Nagyon finom!!!!!!!! Garantalom!!!
Hozzavalok (4 szemelyre):
12 db sos palacsinta
30 dkg rak farok
30 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, so, bors,olivaolaj
Egy serpenyoben vajat melegitek, es radobom a fokhagymat. Kicsit piritom, aztan
hozzaadom a rakokat. 4 percig eros tuzon piritom, atforgatom, sozom, borsozom.
A palacsintakat keskeny csikokra vagom.
A zukkiniket mosom, es keskeny csikokra vagom.
Egy serpenyoben 1 kanal olivaolajat melegitek, es a vekony cukkini csikokat kb 5 perc alatt atpiritom.
Kiszedem, leitatom.
Egy uvegtalba halmozom a vagott palacsinta csikokat, a sult rakot, es a piritott cukkini
csikokat, osszeforgatom.
Aki szereti curry-vel izesitheti, esetleg friss majorannaval. Balzsamecet illik hozza.
2013. május 12., vasárnap
SPÁRGÁS KRÉMMEL TÖLTÖTT PALACSINTA
/CRèPES CON ASPARAGI E GAMBERI/
Hozzavalok: (4 szemelyre):
A palacsintahoz: 3 tojas, 12 dkg liszt, 2,5 dl tej. (csipet so)
50 dkg friss sparga
30 dkg friss rak
10-10 dkg ricotta es mascarpone
reszelt Parmezansajt
so, olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, vaj
A hozzavalokbol egy csipet soval palacsintatesztat keszitunk, es 30 percig allni hagyjuk.
Keverhetunk bele 1 evokanal olajat, es akkor nem kell ujra es ujra kikenni a palacsintasutot,
hiszen konnyeden suthetjuk a palacsintakat.
A spargakat megtisztitjuk, es forro sos vizben 8-9 perc alatt kifozzuk, leszurjuk.
A rakokat 1 evokanal olivaolajon, egy serpenyoben - 1 gerezd fokhagymaval atsutjuk.
Mixerbe tesszuk az alabbiakat: leszurt parolt sparga, ricotta, mascarpone, 1 evokanal reszelt Parmezansajt,
1 kanal olivaolaj.
Kisutjuk a palacsintakat.
Megkenjuk a sparga-kremmel, nehany egeszben hagyott parolt spargaval diszitjuk. Rarakjuk a megtisztitott rakhust, es 4-be hajtjuk.
Tepsibe rakjuk, megszorhatjuk reszelt Parmezansajttal, es durvara orolt rozsaborssal.
200 fokos forro sutoben 4-5 perc alatt keszre sutjuk, es talaljuk.
Hozzavalok: (4 szemelyre):
A palacsintahoz: 3 tojas, 12 dkg liszt, 2,5 dl tej. (csipet so)
50 dkg friss sparga
30 dkg friss rak
10-10 dkg ricotta es mascarpone
reszelt Parmezansajt
so, olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, vaj
A hozzavalokbol egy csipet soval palacsintatesztat keszitunk, es 30 percig allni hagyjuk.
Keverhetunk bele 1 evokanal olajat, es akkor nem kell ujra es ujra kikenni a palacsintasutot,
hiszen konnyeden suthetjuk a palacsintakat.
A spargakat megtisztitjuk, es forro sos vizben 8-9 perc alatt kifozzuk, leszurjuk.
A rakokat 1 evokanal olivaolajon, egy serpenyoben - 1 gerezd fokhagymaval atsutjuk.
Mixerbe tesszuk az alabbiakat: leszurt parolt sparga, ricotta, mascarpone, 1 evokanal reszelt Parmezansajt,
1 kanal olivaolaj.
Kisutjuk a palacsintakat.
Megkenjuk a sparga-kremmel, nehany egeszben hagyott parolt spargaval diszitjuk. Rarakjuk a megtisztitott rakhust, es 4-be hajtjuk.
Tepsibe rakjuk, megszorhatjuk reszelt Parmezansajttal, es durvara orolt rozsaborssal.
200 fokos forro sutoben 4-5 perc alatt keszre sutjuk, es talaljuk.
SPÁRGA FELFÚJT
/SOUFFLè DI ASPARAGI/
Vegre hasznalhattam a felfujt formakat...... es nagyon jol tettem!!!
Az alabbi receptet egy olasz blogrol vettem: FRAGOLA E MERENDA, es ajanlom mindenkinek, hiszen nagyon megbizhato, es nagyon finom!!!!
Hozzavalok:
1 csokor friss sparga
Hagyma: 1 nagy vagy 2 kicsi (en ujhagymat hasznaltam)
1/2 porehagyma, a feher resze
Tojas: 5 feherje + 3 sargaja
10 dkg reszelt Parmezansajt
A forma kenesehez: vaj es zsemlemorzsa
A besamell martashoz: 5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, so, szerecsendio
______________________________________________________________________
A spargat tisztitsuk meg, vagjuk darabokra, es paroljuk meg, szurjuk le, tegyuk felre.
A porehagymat es a hagymat vagjuk vekony csikokra es finomra, keves vizzel egy kis serpenyoben
paroljuk meg, mig a leve elfo.
MINDKETTOT tegyuk egy mixerbe, es puresitsuk, az egesz 2 dl legyen!!!
A hozzavalokbol keszitsunk BESAMELL martast, (nagyon suru lesz, nem gond), hutsuk ki.
A kihult besamell martashoz keverjuk a puresitett zoldseget, a reszelt Parmezansajtot, es egyenkent a tojassargakat.
A tojasfeherjeket verjuk kemeny habba, es ovatosan keverjuk a krembe.
Melegitsuk elo a sutot 200 fokra.
A felfujt formakat kenjuk ki vajjal vagy margarinnal, es szorjuk be zsemlemorzsaval.
Toltsuk meg a formak 3/4-et a sparga kremmel.
Vegyunk elo 2 db tepsit, az egyik nagyobb legyen, amit felig megtoltunk vizzel, es belehelyezzuk
a kisebbet. Ebbe rakjuk a megtoltott felfujt formakat.
35-40 percdig sussuk, amig megnonek es aranybarnak lesznek a felfujtak.
Melegen, langyosan, de akar hidegen is fogyaszthato.
(Megjegyzes: En Curry-s babpuret es sargarepa cshipset talaltam melle)
S.repa csips: A megtisztitott sargarepat nagyon vekony szeletekre vagom, leitatom, es lisztben
megforgatom. Forro olajban aranybarnara sutom)
Vegre hasznalhattam a felfujt formakat...... es nagyon jol tettem!!!
Az alabbi receptet egy olasz blogrol vettem: FRAGOLA E MERENDA, es ajanlom mindenkinek, hiszen nagyon megbizhato, es nagyon finom!!!!
Hozzavalok:
1 csokor friss sparga
Hagyma: 1 nagy vagy 2 kicsi (en ujhagymat hasznaltam)
1/2 porehagyma, a feher resze
Tojas: 5 feherje + 3 sargaja
10 dkg reszelt Parmezansajt
A forma kenesehez: vaj es zsemlemorzsa
A besamell martashoz: 5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, so, szerecsendio
______________________________________________________________________
A spargat tisztitsuk meg, vagjuk darabokra, es paroljuk meg, szurjuk le, tegyuk felre.
A porehagymat es a hagymat vagjuk vekony csikokra es finomra, keves vizzel egy kis serpenyoben
paroljuk meg, mig a leve elfo.
MINDKETTOT tegyuk egy mixerbe, es puresitsuk, az egesz 2 dl legyen!!!
A hozzavalokbol keszitsunk BESAMELL martast, (nagyon suru lesz, nem gond), hutsuk ki.
A kihult besamell martashoz keverjuk a puresitett zoldseget, a reszelt Parmezansajtot, es egyenkent a tojassargakat.
A tojasfeherjeket verjuk kemeny habba, es ovatosan keverjuk a krembe.
Melegitsuk elo a sutot 200 fokra.
A felfujt formakat kenjuk ki vajjal vagy margarinnal, es szorjuk be zsemlemorzsaval.
Toltsuk meg a formak 3/4-et a sparga kremmel.
Vegyunk elo 2 db tepsit, az egyik nagyobb legyen, amit felig megtoltunk vizzel, es belehelyezzuk
a kisebbet. Ebbe rakjuk a megtoltott felfujt formakat.
35-40 percdig sussuk, amig megnonek es aranybarnak lesznek a felfujtak.
Melegen, langyosan, de akar hidegen is fogyaszthato.
(Megjegyzes: En Curry-s babpuret es sargarepa cshipset talaltam melle)
S.repa csips: A megtisztitott sargarepat nagyon vekony szeletekre vagom, leitatom, es lisztben
megforgatom. Forro olajban aranybarnara sutom)
2013. május 2., csütörtök
Dijat kaptam!
Díjat kaptam!
megtisztelt azzal, hogy érdemesnek talált rá engem is.
A szabályok:
1. Leírjuk, hogy kitől kaptuk a díjat.
2. Megnevezünk 4 bloggert, akiknél a feliratkozott tagok száma még nem éri el a 200 főt.
2. Megnevezünk 4 bloggert, akiknél a feliratkozott tagok száma még nem éri el a 200 főt.
3. Megjegyzésben értesítjük a blogokat, hogy díjat kaptak.
A következő személyeknek adnám (adnánk) tovább, ha elfogadják tőlem (tőlünk):
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)