/CAVOLINI DI BRUXELLES CON MAIONESE ALL' AGLIO/
.............. ki kellett próbálnom, hogy megtapasztaljam : a kelbimbót is remekül
lehet sütőben finomra sütni. A fokhagyma gerezdek vele sültek.. és a majonézt is
megízesitették- került rá még ropogós bacon.
Hozzávalók:
40 dkg kelbimbó
4 gerezd fokhagyma
5-8 dkg kis kockára vágott bacon szalonna
olivaolaj, só, bors
1 bő evőkanalnyi majonéz
1 kávéskanálnyi joghurt (natur)
A sütőt előmelegitjük 180 fokra.
A kelbimbót megtisztitjuk, és 2 evőkanalnyi olivaolajjal, csipet sóval és borssal
összeforgatjuk. Hozzárakjuk a 4 gerezd fokhagymát (melynek nem vesszük le a
héját).
Egy sütőpapirral kibélelt jénai tálba öntjük, és a felmelegitett sütőben 30-35
perc alatt megsütjük (közben 1x átforgatjuk)
Ezidő alatt egy kisebb serpenyőben ropogósra sütjük a kis kockára vágott
bacon szalonnát.
Amikor a kelbimbó megsült, kivesszük belőle a sült fokhagyma gerezdeket és
egy kis tálkába nyomjuk a húsát. Hozzáadjuk a majonézt és a kis kanál joghurtot.
Jól elkeverjük.
Tálalás: Tányérra rakjuk a kelbimbót. megszórjuk a ropogós baconnal.
Fokhagymás majonézt kinálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése