2011. május 9., hétfő

ÉDES-SAVANYÚ SERTÉSCSIKOK

/MAIALE IN AGRODOLCE/


Hozzavalok:

40 dkg sovany sertescomb
10 dkg sargarepa, 10 dkg kigyouborka, 1/2 porehagyma, 1/2 zold, piros es
sargahusu paprika
1 kis doboz szojacsira
4 karika ananasz (befott)
3 evokanal szojaszosz, 2 evokanal rizsliszt, 3 evokanal ketchup,
kis darab friss gyomber, 2 gerezd fokhagyma, 4 evokanal borecet,
2 evokanal mez, 1 kaveskanal etk.kemenyito, so, bors, olaj


1. A hust leoblitjuk, szarazra toroljuk, majd rostokra merolegesen 4-5 cm hosszu vekony
    csikokra vagjuk. 2 evokanal szojaszosszal 1 orahosszaig pacoljuk, lefedve, hutoszekrenyben.

2. A zoldsegeket elokeszitjuk:
    - a sargarepat es uborkat "gyufaszalra" vagjuk
    - a porehagymat elobb hosszaban felbevagjuk, majd rombusz alakokat vagunk belole
    - a 3 szinu paprikakat elobb vekony csikokra, majd rombusz alakra vagjuk
    - a gyombert meghamozzuk, es a fokhagymaval egyutt aprora vagjuk
    - a szojacsirat es az ananaszt leszurjuk (az ananasz levebol 1 dl-t felreteszunk,
      az ananaszt nagyobb kockra vagjuk

3. Elkeszitjuk a martast:  1-2 evokanal szojaszoszt elkeverjuk a ketchuppal, borecettel,
                                      mezzel, etkezesi kemenyitovel, ananaszlevel, sozzuk, borsozzuk.

Minden hozzavalot a kezunk ugyebe keszitunk.

4. A hust leszorjuk a rizsliszttel, osszeforgatjuk,  es egy serpenyoben 2 evokanal olajon   
    eros tuzon folyamatosan kevergetve aranybarnara sutjuk. Kiszedjuk, es felretesszuk,
    melegen tartjuk.

5. A wokba teszunk 2 evokanal olajat, es beleszorjuk a gyombert es a fokhagymat.
    Eros tuzon folyamatosan kevergetve nehany masodpercig piritjuk.
    Hozzaadjuk a poret es 1 percig piritjuk, aztan kovetkeznek a paprikafelek, tovabbi 1
    perc mulva a repa es az uborka.
    Vegul a szojacsira es az ananasz.
    Ezutan a zoldsegekhez keverjuk a hust, raontjuk a martast, eppen csak osszeforraljuk,  es azonnal
    talaljuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése