2011. május 30., hétfő

RISOTTO VARGÁNYA GOMBÁVAL

RISOTTO VARGÁNYA GOMBÁVAL
(Risotto ai funghi porcini)

Hozzavalok: (2-3 szemelyre)

20 dkg varganya gomba
20 dkg risotto rizs
1 liter forro husleves (leveskockabol is keszulhet)
vaj, 1-2 ujhagyma, petrezselyemzold



Egy edenyben felmeligitem a vajat, es atfuttatom rajta az aprora vagott hagymat.
Hozzaadom a tisztitott es kis kockara vagott gombat, hirtelen atforgatom, es 1 perc
mulva hozzaadom a rizst, amit kb. 3 percig forgatva piritok.
Ekkor egy merokanalnyi forro huslevessel felontom, es fozom.
Ha a leve elfone, keves huslevest adok folyamatosan hozza.
Amikor a rizs puha, es kremes, akkor ujabb kis darab vajjal elkeverem a
risottot, es konyharuhaval letakarom. Kb. 10 percig allni hagyom.
Talalaskor petrezselyemzolddel, illetve reszelt Parmezansajttal megszorom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése