TOJÁSOS SPAGETTI ÖRDÖGHALLAL ÉS FÜSTÖLT SCAMORZA-VAL
(Spaghetti alla chitarra con scorfano e scamorza affumicata, pomodorini)
Ezt a receptet tobbszor megfoztem, es az egyik legfinomabb es bevalt receptem.
Az olasz "Gambero rosso" fozos csatornan lattam.
Nehez volt elkepzelni, hogy hogyan illik a halhoz a fustolt sajt........ garantalom:
ILLIK!!!!
Hozzavalok:
30 dkg tojasos spagetti
egy fel ordoghal szelet (szalkamentes)
kb. 10-15 szem koktelparadicsom
egy darab fustolt sajt
olivaolaj, so, vagott petrezselyemzold, 2 gerezd fokhagyma
Egy serpenyoben 2-3 kanal olivaolajon megfuttatom az aprora vagott fokhagymat.
A kis kockara vagott halat hozzaadom, es atpiritom rajta.
Hozzateszem a felbe, vagy negyedekbe vagott koktelparadicsomot, enyhen sozom,
es lefedve kb. 7-8 percig fozom.
Ha kell, keves szaraz feherbort adok hozza.
A sajt felet belereszelem, es keszen vagyok az illatos szosszal.
A tesztat kifozom, leszurom, es a serpenyobe ontom.
Atforgatom a szosszal, es talalasnal ujabb fustolt sajtot reszelek ra, valamint
megszorom friss vagott petrezselyemzolddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése