2011. május 25., szerda

SERPENYŐS SÁFRÁNYOS ÚJKRUMPLI ZSENGE BABBAL

SERPENYŐS SÁFRÁNYOS ÚJKRUMPLI ZSENGE BABBAL

Napok ota ujkrumplit fozok masodik fogasnak. Nem tudom/tudjuk megunni :-)
A multkor pfefferonival foztem serpenyoben, most zsenge zoldbabbal.
Ha van "cukorborso", akkor  ez most legyen "cukorbab" :-) Miert is ne?
Vagy talan en tevedek, es effektiven letezik??? :-)



Egy nagy serpenyoben 2 kanal olivaolajat melegitek.
Beleteszem a tisztitott, mosott (esetleg kettevagott) ujkrumplit, es atforgatom a forro
olajon.
Keves vizzel felontom, sozom es borsozom, es kb. 15 percig lefedve parolom.
Mikor a burgonya kezd puhulni, - hozzaadom a darabokra vagott zsenge babot.

Friss zsazsat es turbolyat aprora vagok, es ezzel fuszerezem. Csipet safranyt adok hozza.
Ujra lefedem, es kb. 15-20 percig fozom.

Zsirjara sutom, lefedem, allni hagyom. Talalom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése