SERPENYŐS SÁFRÁNYOS ÚJKRUMPLI ZSENGE BABBAL
Napok ota ujkrumplit fozok masodik fogasnak. Nem tudom/tudjuk megunni :-)
A multkor pfefferonival foztem serpenyoben, most zsenge zoldbabbal.
Ha van "cukorborso", akkor ez most legyen "cukorbab" :-) Miert is ne?
Vagy talan en tevedek, es effektiven letezik??? :-)
Egy nagy serpenyoben 2 kanal olivaolajat melegitek.
Beleteszem a tisztitott, mosott (esetleg kettevagott) ujkrumplit, es atforgatom a forro
olajon.
Keves vizzel felontom, sozom es borsozom, es kb. 15 percig lefedve parolom.
Mikor a burgonya kezd puhulni, - hozzaadom a darabokra vagott zsenge babot.
Friss zsazsat es turbolyat aprora vagok, es ezzel fuszerezem. Csipet safranyt adok hozza.
Ujra lefedem, es kb. 15-20 percig fozom.
Zsirjara sutom, lefedem, allni hagyom. Talalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése