2011. május 14., szombat

ALASZKAI LAZACLEVES

ALASZKAI LAZACLEVES

/ezt a receptet 3 embernek koszonhetem. Eloszor a http://gasztro.receptem.com oldal alapjan a szerzonek; masodsorban a Prima Konyha ujsagnak; harmadsorban Judit nevu sogornomnek, akinel eloszor megkostoltam, es O fedezte fel ezt a kivalo receptet/

Hozzavalok:

1 kozepes voroshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
fel zeller
5-6 dkg vaj
1 liter husleves (leveskockabol is)
4 kozepes burgonya
2 kozepes sargarepa
1 csokor friss kapor
1 kis cukkini
mareknyi fagyasztott kukorica
2 dl fozotejs
30 dkg bor- es szalkamentes friss lazacfile, so

1. A hagymat, a fokhagymat, es a zellert megtisztitjuk. Utobbit kis kockakra, az elobbieket finomra vagjuk.
    Egy kozepes fazekban a vajat felolvasztjuk, az elokeszitett zoldsegeket megfuttatjuk rajta.
    Annyi levest ontunk ra, amennyi ellepi. Lefedve kis langon par percig paroljuk.
2. Kozben a krumplit es a s.repat megtisztitjuk. Kis kockarkra vagjuk, a hagymas alaphoz adjuk a
    finomra apritott kaporral egyutt.
    A maradek levest raontjuk, nagy langon felforraljuk, majd kis langra allitjuk.
    Kis rest hagyja lefedjuk, es kb. 15 percig fozzuk.
    Akkor jo, ha a zoldsegek meg roppanosak maradnak.
3. Ekkor kerul bele az 1,5 cm kockakra vagott cukkini es a kukorica.
    3-4 perc elteltevel a tejszinnel dusitjuk (egy keves forro levessel elkeverve ontjuk a tobbihez)
    A lazacot 1,5-2 cm-es kockakra vagjuk, es a leveshez adjuk.


    Par percnyi fozes es maris kesz. Ha kell, sozzuk.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése