2011. május 14., szombat

RIGATONI TINTAHALLAL, CUKKINIVEL ÉS RÁKKAL

RIGATONI TINTAHALLAL, CUKKINIVEL ÉS RÁKKAL

Egy serpenyoben keves olivaolajon 2-3 aprora vagott fokhagyma gerezdet futtatok.
Hozzaadok 1 tintahal aprora vagott husat, atforgatom, es kb. 1 dl szaraz feherborral felontom.
Sozom, es lefedve addig fozom, mig a tintahal majdnem puha nem lett. (ha kell, kozben
keves vizzel potolom a fozolevet)

Kozben 2-3 kis cukkinit apro kockara vagok, es egy mareknyi rakot megtisztitok.
A tintahalas szoszhoz adom a cukkini kockakat, es keves vizzel felontve kb. 10 percig
parolom. Ekkor hozzateszem a rakokat, es 2-3 percig fozom.
Boven megszorom friss vagott petrezselyemzolddel.

A rigatoni tesztat kifozom, a halas sugo-val atforgatom, es talalom.

(aki szereti, felbevagott koktelparadicsommal is keszitheti. nem kell bele sok, 5-6 szem.
akkor tesszuk bele, amikor a cukkinit).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése