2011. május 8., vasárnap

Túrótorta málnával (Dr.Oetker alapján)




Túrótorta málnával (Dr.Oetker alapján)

1. 20 dkg babapiskótát elmorzsolunk, és 12 dkg olvasztott vajjal elvegyitünk (ha kell korty tejet öntünk még hozzá, hogy gyúrható legyen),  és egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.

2. 50 dkg málnát a piskotalap tetején elosztunk.

3. Túróhab:  20 dkg túrót elkeverünk 5 dkg cukorral, 3 evőkanál citromlével, 1 dl tejjel. Közben 2 csapott teáskanál zselatint elkeverünk 3 evőkanál hideg vizzel és 10 percig állni hagyjuk. A zselatint langyosra melegitjük, és a túrókrémbe keverjük. A végén 2 dl tejszinből kemény habot verünk, és azt is a túrókrémhez adjuk.
A TÚRÓKRÉMET A MÁLNÁRA KENJÜK ÉS NÉHÁNY ÓRAHOSSZÁRA A HŰTŐSZEKRÉNYBEN DERMEDNI HAGYJUK.

4. Ezután a tortát egy sorban kirakjuk málnával, és 1 tasak piros tortazselét a tasakon lévő utasitás szerint elkészitve a málnára tesszük.

5. Visszatesszük dermedni, lehúzzuk a tortaformát, és tálaljuk.

/Az eredeti recept szederrel késziti/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése