2011. május 10., kedd

GRILLEZETT CSIRKEMELL FUSZERES ANANASSZAL

GRILLEZETT CSIRKEMELL FUSZERES ANANASSZAL

Hozzavalok:


2 csirkemellfile, 4 evokanal viz, 2 evokanal olaj (lehet oliva is), 1 evokanal vorosborecet, 2
lilahagyma, so, orolt fekete bors

A fuszeres ananaszhoz:
30 dkg friss ananasz (fel), 1/2  piros, es zold  husu kaliforniai paprika, 1/2 kisebb lilahagyma,
2-3 evokanal ananaszle, 2-3 evokanal citromle, so, bors
_______________________________________________________________________

1. A csirkemellfileket lapjaban elvagjuk, kihajtjuk, kiverjuk.
A vizet az olajjal es az ecettel osszekeverjuk, a lilahagymat karikakra vagjuk, es az egesz pacot
a csirkemellhez adjuk.
1 ejszakara letakarva a hutoszekrenybe tesszuk.




2. Fuszeres ananasz:

Az ananaszt es a kiskockara vagott 2 szinu paprikat es az aprora vagott lilahagymat osszekeverjuk. Citromlevel izesitjuk, hozzaadjuk az ananaszlevet. Sozzuk, borsozzuk.

Sutes:

A csirkemellet a hagymaval egyutt lecsopogtetjuk.
Egy megolajozott, megforrositott serpenyoben (vagy grillen) 5-6 perc alatt pirosra sutjuk.
Felidoben megforgatjuk.


Talalas:

A csirkemellet  sult hagymaval es a fuszeres ananasszal a tanyerra halmozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése