2011. május 14., szombat

TAVASZI RISOTTO

TAVASZI RISOTTO



Egy teflon edenybe kis darab vajon aprora vagott ujhagymat futtatok.

Radobok apro kockara vagott sargarepat es fagyasztott zoldborsoot.
Felontom fel pohar vizzel, es kb. 10 percig parolom.

Ezutan beleteszem a rizst (ahany fore keszitem, annyi 3 marek rizs), megkeverem,
es lassu tuzon fozom.
Kozben egy kis edenyben vizet melegitek, es felforralom - feloldok 1 db husleves kockat.

A fovo risottot aprankent merokanallal, neha kevergetve ezzel a huslevessel fozom.

Mikor megpuhult, es kremes risotto lett belole, ujabb darabka vajat dobok bele, es
elkeverem. (ha nem eleg kremes, 1 teaskanal tejszint keverek el benne).
Konyharuhaval letakarom, es kb. 10 percig pihentetem.
Ekkor tanyerba szedem, boven megszorom reszelt Parmezansajttal, esetleg friss vagott
petrezselyemzolddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése