2011. május 30., hétfő

TENGERI HALLEVES - /BRODETTO DI PESCE/

TENGERI HALLEVES (vegyes TENGERI  halbol) - /BRODETTO DI PESCE/

Ez a recept a kedvencem.
Valahol a multhoz fuz.... aposomhoz, anyosomhoz......
Mivel tengerparton elunk, es Ember 20 evig kemenyen huzta a matrozok eletet, valamint a
draga aposomnak is volt egy  hajoja..... a hal nalunk soha nem hianyzott a konyhabol.
Fel ora alatt keszen van, es a VILAG finomabb KAJAJA.



Hozzavalok:

1.5 -2 kg. tengeri vegyes hal (legyen benne nehany tintahal) - megtisztitva
olivaolaj, hagyma
1/2 piros es 1/2 zold kaliforniai paprika
feherbor, 2 egesz paradicsom
petrezselyemzold, so

Egy nagy edenyben 3-4 kanal olivaolajon megfuttatom az aprora vagott hagymat.
A nagy kockara vagott tintahalat rateszem, es atsutom kb. 3 perc alatt.
Hozzaadom a vekony csikokra vagott 2 szinu paprikat, es feherborral felontom.
Enyhen sozom, es addig fozom, amig a tintahal felig puha nem lesz.
________________

Ekkor beleteszem a kis kockara vagott paradicsomot.
Kb. 15 percig fozom, es ovatosan beleteszem a megtisztitott vegyes tengeri
halakat. 1 perc utan ovatosan atforgatom oket, es tovabbi 1 percig fozom.
Megkeverni NEM SZABAD, csak ovatosan razogatni.
A gazt lezarom, es boven megszorom vagott zold petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése