HAZI KENOMAJAS
Alap hozzavalok: 2 fej voroshagyma, keves olaj, 40 dkg csirkemaj, so, bors,tejszin, mustar
(esetleg bacon szalonna), keves vorosbor
Keves olajon az aprora vagott hagymat megfuttatjuk. (ha bacon szalonnaval keszitjuk,
ekkor tesszuk bele az aprora vagott szalonnat is).
Hozzaadjuk a majat, a vorosbort, es kb. 10 percig kozepes langon lefedve fozzuk.
Sozzuk es borsozzuk, majd a turmixgepbe tesszuk, hozzaadjuk a tejszint (kb. 1 dl),
kiskanal mustart, es kremesre turmixoljuk.
Variaciok, izesites: - adhatunk hozza 1 megtisztitott almat a parolaskor.
- fuszerezhetjuk bazsalikommal, kakukkfuvel majorannaval, snidlinggel
- narancsos valtozat, narancslevel es keves mentaval fuszerezzuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése