2011. május 9., hétfő

DIOBUNDABAN SUTOTT CAMEMBERT

DIOBUNDABAN SUTOTT CAMEMBERT

Hozzavalok:

40 dkg camembert sajt, bundazashoz: 10 dkg liszt, 2 tojas, 5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg dio, olaj

A sajtot kisebb darabokra vagjuk.
A durvara vagott diot osszekeverjuk a zsemlemorzsaval.
A sajtkockakat lisztbe, felvert tojasba, es a dios zsemlemorzsaba forgatjuk,
majd ujra a tojasba es a dios zsemlemorzsaba, azaz "dupla bundaba oltoztetjuk".
Bo forro olajban hirtelen atsutjuk.

Salataval, gyumolccsel, vagy hagymalekvarral talaljuk.

HAGYMALEKVAR

Hozzavalok:

2 kiskanal cukor, 1 evokanal olaj, 2 lilahagyma, so, 1 dl szaraz vorosbor,
maroknyi mazsola

A cukrot a forro olajba szorjuk, es karamellizaljuk.
A meghamozott, karikara szelt hagymat radobjuk, leheletnyi soval fuszerezzuk,
es parolni kezdjuk.
A borral felengedjuk, a mazsolat beleszorjuk, es addig hagyjuk a tuzon, amig



a hagyma megpuhul, de a szalai szepen egybenmaradnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése