2011. május 14., szombat

TÉSZTÁVAL TÖLTÖTT SÜLT VEGYES ZÖLDSÉGEK

/VERDURE RIPIENE DI PENNETTE/



Hozzávalók (2-3 személyre):

1 padlizsán
1-1 piros-sárga szinű kaliforniai paprika
2-3 kerek cukkini
1 doboz paradicsomszósz (nálam 1 üveg házi)
3-4 kis újhagyma
só, bors, olivaolaj, reszelt Parmezánsajt
2-3 mozzarella, 1 kis csokor friss bazsalikom
kb. 20-25 dkg apró penne tészta





Egy serpenyőben 3 evőkanálnyi olivaolajat melegitünk, és megfuttatjuk rajta
az apróra vágott újhagymát.
Felöntjük paradicsommal, es sózzuk. . Kb 20 percig főzzük, beletesszük  az
illatos friss bazsalikom leveleket.

Közben a padlizsánt kettévágjuk, húsát kivájjuk.  A kaliforniai paprikát
is kettévágjuk, magjait eltávolitjuk. A cukkini "kalapját" levágjuk, húsát enyhén
kikanalazzuk. (a kivájt zöldség húsát máshoz használjuk fel)
Aa előkészitett  zöldségeket egy sütőpapirral kibélelt tepsibe rakjuk, enyhén
sózzuk és meglocsoljuk olivaolajjal. 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt elősütjük.


Közben kifőzzük az apró penne tésztát, leszűrjük, és összekeverjük  a paradicsomos
szósszal. Meghintjük 2-3 marék reszelt Parmezánnal és elkeverjük.

A majdnem készre sült zöldsegeket kivesszük  a sütőből, megtöltjük  a paradicsomos-
sajtos apró penne tésztával.  Bőven megpakoljuk a tetejét kis kockára vágott friss
mozzarellával.
Visszatesszük a forró sütőbe, és kb. 10 perc alatt készre-sütjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése