2011. május 17., kedd

CSIRKÉVEL TÖLTÖTT SÁRGADINNYE

CSIRKÉVEL TÖLTÖTT SÁRGADINNYE






Hozzavalok (4 szemelyre):

2 kicsi sargadinnye
4 szelet csirkemell
30 dkg mozzarella 
1-2 ujhagyma
1 citrom
4 evokanal olivaolaj
friss bazsalikom, menta, so, bors (esetleg csipet pirospaprika)


1. A csirkemell szeleteket sozzuk, borsozzuk (esetleg csipet pirospaprikaval
izesitjuk), es a grillen mindket oldalat atsutjuk. Csikokra vagjuk, es melegen
tartjuk. 


2. Elkeszitjuk a tolteleket:
A sargadinnyeket kettevagjuk, egy kanallal kikaparjuk a magjat. A husat enyhen
kivajjuk, a kivajt s.dinnye hust felretesszuk.
A mozzarellat kis kockakra vagjuk.
Az ujhagymat kis karikakra vagjuk.
Egy uvegtalban osszekeverjuk a csirket, kivajt s.dinnye husat, sajtot es ujhagymat.


3. Az olivaolajat osszekeverjuk a citromlevel, csipet soval, es borssal.


A sargadinnyeket megtoltjuk a toltelekkel, es leontjuk a szosszal.
Friss bazsalikom, illetve menta levellel diszithetjuk.

2 megjegyzés:

  1. A rukolás, sárgadinnyés,csirkehúsos salátádat nagyon sokszor készítem, Alex és én kedvencem, emlegetünk mindig....a blogomon is fent van;))

    VálaszTörlés
  2. Örök hálám a receptért, ez lemaradt:)

    VálaszTörlés