2011. május 14., szombat

ZAKUSZKA/Kira modra

ZAKUSZKA/Kira modra

Hozzavalok: 3 kg padlizsan, 1,5 kg piros paprika, 1 kg frissen fejtett bab, 1 kg paradicsom, 3 db nagy voroshagyma, so, bors, 4 dl napraforgo olaj




Az olajat beleontom egy nagy edenybe, es beleteszem a kremesre apritott voroshagymat.
Megfuttatom.
A paprikat megtisztitom, es apritogeppel aprora darabolom.
Hozzaadom a hagymas olajhoz. Kb. 50 percig egyutt fozom.
Kozben hozzaadom a turmixolt paradicsomot.


A padlizsant a sutoben megsutom, kihutom, lehejazom, puresitem.
A babot kuktaban 20 perc alatt megfozom enyhen sos vizben, leszurom.

A babot durvara torom, es a padlizsannal egyutt a nagy edenybe teszem. Sozom, es borsozom.
Meg kb. fel oraig egyutt fozom, es uvegekbe rakom, lezarom, es kb. 30 percig sterilizalom.

Kira: az eredeti recept csipet szalicilt tesz a tetejere, en nem tettem, mert tavaly nem romlott meg.
Vagtam bele egy csokor friss petrezselymet.
Kenytelen voltam par pohar vizzel higitani, es ugy keszrefozni, egyebkent nagyon suru lett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése