2011. május 26., csütörtök

KAROTTASÖBERLI (Levesbetét)

KAROTTASÖBERLI   (Levesbetét)
(Sformato di carote per il brodo)


Ezt a receptet sok-sok evvel ezelott egy MESTER KUKTA receptujsagban talaltam.
Nagyon finom husleves betet.



Hozzavalok: (4-6 szemelyre)

30 dkg sargarepa (karotta)
csipet so, es bors, szerecsendio
4 dkg kezmeleg vaj
2 tojas
3 dkg liszt

1 liter kesz Husleves

1. A sargarepat megtisztitjuk, es kis kockara vagjuk.
    Forrasban levo sos vizben blansirozzuk; majd leszurjuk.
2. A sutot 200 fokra bemelegitjuk.
3. A tojasok sargajat es feherjet szetvalasztjuk.
4. A vajat habosra keverjuk a csipet soval, es egymas utan hozzaadjuk a tojassargakat.
    Majd ujra habosra keverjuk.
    A tojasfeherjeket habosra verjuk, es hozzaadjuk a vajas masszahoz.
    Hozzaadjuk a lisztet, majd ovatosan belekeverjuk a karotta kockakat. Borsozzuk.
    Szerecsendioval izesitjuk.
5. A masszat kis formaju vajazott, zzemlemorzsaval meghintett formaba ontjuk, es a
    sutoben aranysargara atsutjuk kb. 20 perc alatt.
6. Meg forron kiboritjuk a formabol, es hagyjuk egy kicsit hulni.
    Kockara vagy teglalapokra vagjuk, ezutan levesbetetkent a forro levesbe tesszuk.
    Talalas elott a levest megszorjuk vagott snidlinggel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése