KAROTTASÖBERLI (Levesbetét)
(Sformato di carote per il brodo)
Ezt a receptet sok-sok evvel ezelott egy MESTER KUKTA receptujsagban talaltam.
Nagyon finom husleves betet.
Hozzavalok: (4-6 szemelyre)
30 dkg sargarepa (karotta)
csipet so, es bors, szerecsendio
4 dkg kezmeleg vaj
2 tojas
3 dkg liszt
1 liter kesz Husleves
1. A sargarepat megtisztitjuk, es kis kockara vagjuk.
Forrasban levo sos vizben blansirozzuk; majd leszurjuk.
2. A sutot 200 fokra bemelegitjuk.
3. A tojasok sargajat es feherjet szetvalasztjuk.
4. A vajat habosra keverjuk a csipet soval, es egymas utan hozzaadjuk a tojassargakat.
Majd ujra habosra keverjuk.
A tojasfeherjeket habosra verjuk, es hozzaadjuk a vajas masszahoz.
Hozzaadjuk a lisztet, majd ovatosan belekeverjuk a karotta kockakat. Borsozzuk.
Szerecsendioval izesitjuk.
5. A masszat kis formaju vajazott, zzemlemorzsaval meghintett formaba ontjuk, es a
sutoben aranysargara atsutjuk kb. 20 perc alatt.
6. Meg forron kiboritjuk a formabol, es hagyjuk egy kicsit hulni.
Kockara vagy teglalapokra vagjuk, ezutan levesbetetkent a forro levesbe tesszuk.
Talalas elott a levest megszorjuk vagott snidlinggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése