Hozzavalok 4 szemelyre:
Palacsinta:
3 tojas, 12 dkg liszt, tej szukseg szerint, csipet so, olaj a suteshez
Toltelek:
20 dkg brokkoli, 20 dkg sargarepa (karotta), 10 dkg melyhutott zoldborso, 1 csokor ujhagyma,
1 csokor snidling, so, es bors, 2 tojas, 4 evokanal zsemlemorzsa
Elokeszites:
3 tojassal, a liszttel, megfelelo mennyisegu tejjel es egy keves soval palacsintatesztat keverunk.
15 percig pihentetjuk, majd ismet osszekeverjuk es 8 vekony palacsintat sutunk belole.
Ezutan hagyjuk kihulni.
A zoldborsot kiolvasztjuk; a brokkolit megtisztitjuk; a sargarepat felkockazzuk. minden zoldseget megparolunk es osszekeverjuk.
Az ujhagymat megtisztitjuk. Vekonyan felkarikazzuk.
Majd a felapritott snidlinggel egyutt a tobbi zoldseghez adjuk.
Sozzuk, borsozzuk, hozzaadjuk a + 2 tojast es a 4 evokanalnyi zsemlemorzsat, hogy osszetartsa, es ezt a tolteleket elosztjuk a palacsintakon.
A palacsintakat osszegongyoljuk, a vegeiket pedig osszehajtjuk.
A toltott palacsintakat egymas utan a sortesztaba martjuk, majd forro olajban aranysargara sutjuk es papirtorolkozon lecsepegtetjuk.
Snidlinggel meghintve talaljuk.
Sorteszta:
2 tojas, 2,5 dl vilagos sor, liszt szukseg szerint
A sortesztahoz a tojasokat szetvalasztjuk; a tojassargakat a liszttel egyutt suru tesztava keveruk. Majd a sort hozzakeverve felhigitjuk. A tojasfeherjeket soval kemeny habba verjuk es a tesztaba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése