Juhsajtos rakott makaróni
20 dkg főtt sonkát nagyon apró kockára vágok.
4-5 maréknyi zöldborsót megpárolok.
6 dl tejből besamell mártást főzök (2 púpos evőkanál liszttel és darab vajjal), és még forrón belereszelem a sajt 3/4-ét.
Kb. 40 dkg juhsajt kell bele.
Kifőzők egy csomag makarónit sós vizben, és jól leszűröm. (fél kg)
Egy nagy jénait kivajazok, és beleteszem a tészta felét.
Megszórom a zöldborsó és a sonka felével.
Rákenem a juhsajtos besamell felét, és megszórom Parmezánnal.
Erre a maradék tészta jön, zöldborsó és sonka. Besamell.
A tetejére reszelem a megmaradt 1/4 juhsajtot.
Forró sütőben addig sütöm, amig a sajt szint kap.
Konyharuhával letakarom, és kb. 20 percig állni hagyom.
Nagy kockára vágva tálalom.
(ez kb. 6 szélyes adag)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése