2011. május 14., szombat

Juhsajtos rakott makaróni

Juhsajtos rakott makaróni

20 dkg főtt sonkát nagyon apró kockára vágok.
4-5 maréknyi zöldborsót megpárolok.

6 dl tejből besamell mártást főzök (2 púpos evőkanál liszttel és darab vajjal), és még forrón belereszelem a sajt 3/4-ét.
Kb. 40 dkg juhsajt kell bele.






Kifőzők egy csomag makarónit sós vizben, és jól leszűröm. (fél kg)

Egy nagy jénait kivajazok, és beleteszem a tészta felét.
Megszórom a zöldborsó és a sonka felével.
Rákenem a juhsajtos besamell felét, és megszórom Parmezánnal.
Erre a maradék tészta jön, zöldborsó és sonka. Besamell.
A tetejére reszelem a megmaradt 1/4 juhsajtot.

Forró sütőben addig sütöm, amig a sajt szint kap.
Konyharuhával letakarom, és kb. 20 percig állni hagyom.
Nagy kockára vágva tálalom.
(ez kb. 6 szélyes adag)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése