2011. május 7., szombat

TÖLTÖTT KAGYLÓTÉSZTA


Evek ota keszitem ezt a toltott tesztat, kicsit hosszadalmas es pepecses - de a vegeredmeny megeri! Az egyetlen tanacs a legelejen, amit adhatok: CSAKIS jo minosegu nagy kagylo tesztat vasaroljunk, mert az olcso, rossz minosegu fozes kozben torhet, es a vegeredmeny nem lesz pozitiv. En DE CECCO tesztat hasznalok.

 

 

Hozzávalók:

30 dkg nagy formátumú kagylótészta
2-3 kis fej újhagyma (vagy 1 vöröshagyma)
3 kisebb cukkíni
20 dkg főtt sonka
20 dkg Emmentális sajt
so,bors
Besamell-mártáshoz: 4 dl tej, 2 kanál liszt, kis darab vaj


 A cukkíniket "gyufaszálra" vágjuk, és hagymás olajon lassú tűzön 10 percig pároljuk. 
Félreteszük, langyosra kihűtjük.
A sonkát és a sajtot apró kockákra vágjuk, elkeverjük a kihűlt párolt cukkínivel.




A megadott mennyiségből besamell mártást készítünk, kihűtjük.. Elkeverjük a sonkás-cukkínis-sajtos keverékkel. Enyhen sózzuk es bőven borsozzuk. (ezt a müveletet előző nap is el tudjuk késziteni, másnap
mar csak a tésztat kell kifőzni, megtölteni és sütni)



 Enyhen sós vizben kifőzzük  a tésztát (sós forró víz, pici olívaolaj bele, hogy ne ragadjon össze), óvatosan leszűrjük, hogy ne törjenek, és kicsit kihűtjuk.
Sütőpapirral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a megtöltött tésztákat - sűrűn egymás mellé, megszórjuk reszelt parmezán sajttal, es forró sütőben átsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése