Sokszor elkészitem ezt a koktélt, mert gyors és izletes. Remek előétel, ha vendégeket
várok, és mig befejező fázisában van a főétel, addig egy pohár behűtött száraz pezsgővel -
könnyű falatkákat kapunk.
Mondanom sem kell, hogy nyáron lehet egy könnyű vacsora néhány szelet piritóssal.
Hozzávalók:
Rák
friss zöld saláta
3 kanál majonéz
1 kanál ketchup
néhány csepp worcester + tabasco szosz (ezek helyett szója szósz is jó)
bors
A rákokat sós vizben 1-2 perc alatt kifőzöm, vagy serpenyőben kevés olivaolajon
néhány perc alatt mindkét oldalukon átsütöm. A páncéljától megtisztitom.
A salátát mosom, tisztitom, és nagyon vékony csikokra vágom.
Egy üveg kelyely aljára jó nagy csipet saláta csikot rakok, és rászórom a rákhúst (én fejenkent
6-7 darabot szoktam számolni)
Evőkanállal csorgatok rá a rózsaszin illatos szószból, és citromkarikával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése