2011. május 16., hétfő

MAJONÉZES RÁK KOKTÉL

MAJONÉZES RÁK KOKTÉL

Sokszor elkeszitem ezt az eloetelt, foleg, amikor vendegeket varok.
Ha csak magunknak csinalom, akkor az en rak - adagomat nem fozom meg,
hanem en nyersen eszem.
Megtanultam azt, hogy melyik halat, illetve tenger gyumolcseit lehet nyersen
enni, es milyen formaban.





A rakkoktelhoz a hozzavalok:

3 kanal majonez, 1 kanal ketchup, nehany csepp worcester + tabasco szosz, de lehet
helyettesiteni soia szosszal is. Bors. Rakhus. Zold salata.

Kikeverem a martast, a rakokat sos vizben 1-2 perc alatt kifozom. Leszurom.
(ha kell, megtisztitom).
Egy uveg kelyhet kibelelek friss zold salataval (vagy aprora vagott salatat szorok
az alajara), es rarakom a rak hust. Ontok ra az illatos majonezes szoszbol, es
citromkarikaval talalom.

Nehany nyers tengeri cucc a konyhambol:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése