2011. május 8., vasárnap

SZÉNÉGETŐ ZÖLDBAB

SZÉNÉGETŐ ZÖLDBAB

Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 20 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 1 dl friss tejszín (tejfel), 8 dkg reszelt Parmezán, olaj, só, bors
A megtisztított zöldbabot sós forró vízben puhára főzöm. A kockára vágott szalonnát egy serpenyőben kisütöm, és hozzáadom a leszűrt zöldbabot, óvatosan átforgatom. Sózom és borsozom. A tojásokat felverem, hozzáadom a tejfelt, a Parmezánt, sózom borsozom, és a szalonnás zöldbabhoz keverem a serpenyőben.  Korty vízzel felöntöm, és összepárolom. A végén vágott petrezselyem-zölddel meghintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése