2011. május 7., szombat
EGYSZERU CITROMTORTA CITROMKREMMEL
EGYSZERU CITROMTORTA CITROMKREMMEL
Hozzavalok:
4 egesz tojas, 22 dkg liszt, 5 dkg etkezesi kemenyito, 1 citrom, 1 pohar (2 dl) olaj), 20 dkg cukor, 1 csomag sutopor
A tojasokat a cukorral habosra keverjuk.
Csipet sot adunk hozza, a lisztet, etkezesi kemenyitot, az olajat, a citrom reszelt hejat + levet, es a sutoport.
180 fokon 50 percig sutjuk. (en letakartam alufoliaval fel sules kozott)
Krem:
20 dkg cukor, 3,5 dkg etkezesi kemenyito, 1 citrom, 1 tojas, 3 dl viz
A tojast habosra keverjuk a cukorral.
Hozzaadjuk az etkezesi kemenyitot, 3 dl vizet es a citrom reszelt hejat + levet.
Lassu tuzon addig fozzuk kevergetve, amig besurusodik.
A tortat kettevagjuk, es megtoltjuk a kremmel, porcukorral meghintjuk, es citromkarikakkal diszitjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése