2011. május 7., szombat

EGYSZERU CITROMTORTA CITROMKREMMEL


EGYSZERU CITROMTORTA CITROMKREMMEL

Hozzavalok:
4 egesz tojas, 22 dkg liszt, 5 dkg etkezesi kemenyito, 1 citrom, 1 pohar (2 dl) olaj), 20 dkg cukor, 1 csomag sutopor


A tojasokat a cukorral habosra keverjuk.
Csipet sot adunk hozza, a lisztet, etkezesi kemenyitot, az olajat, a citrom reszelt hejat + levet, es a sutoport.

180 fokon 50 percig sutjuk. (en letakartam alufoliaval fel sules kozott)

Krem:

20 dkg cukor, 3,5 dkg etkezesi kemenyito, 1 citrom, 1 tojas, 3 dl viz

A tojast habosra keverjuk a cukorral.
Hozzaadjuk az etkezesi kemenyitot, 3 dl vizet es a citrom reszelt hejat + levet.
Lassu tuzon addig fozzuk kevergetve, amig besurusodik.



A tortat kettevagjuk, es megtoltjuk a kremmel, porcukorral meghintjuk, es citromkarikakkal diszitjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése