CSOKOLADÉS GESZTENYE SZELET
Kakaos piskota:
Hozzavalok: 3 tojas, 3 evokanal cukor, 2 evokanal liszt, 1 evokanal kakaopor
Toltelek:
25 dkg gesztenyemassza, 3 evokanal porcukor, 2 evokanal rum, 3 dl tejszin, 2 lap zselatin, (v, 1 evokanal zselatinpor).
Piskota:
A tojasok sargajat 2 evokanal cukorral feheredesig keverjuk.
A tojasfeherjet a maradek 1 evokanal cukorral kemeny habba verjuk. ( a cukrot csak akkor szorjuk bele , amikor a feherje mar majdnem kemeny)
A 2fele tojasos masszat lazan egymasba forgatjuk, kozben a lisztet es a kakaoport is hozzaadjuk.
Ekkor mar fakanallal dolgozzunk, nehogy a hab osszetorjon.
Ezutan a masszat SUTOPAPIRRAL belelt nagy tepsibe ontjuk, egyenletesen szetkenjuk, es 180 fokon kb. 15-18 percig sutjuk.
A sutobol kivesszuk, es enyhen meglisztezzuk a tetejet.
Kiboritjuk, es meg melegen lehuzzuk rola a sutopapapirt.
A tesztat felenel kessel elvagjuk, az egyik lapot alulra, a masikat
a kremre helyezzuk.
Toltelek:
A gesztenyemasszat a rummal es a porcukorral habosra keverjuk.
A tejszint kemeny habba verjuk, es a genytenyebe forgatjuk ovatosan.
A zselatinlapot 1 dl vizbe aztatjuk, felmelegitjuk, langyosra hutjuk, es a masszaba forgatjuk.
Izles szerint toltjuk a kakaos piskotat, gyumolcsokkel, illetve tejszinhabbal, csokolademazzal.
Ez gyönyörüüü!
VálaszTörlés