2011. május 5., csütörtök

BESAMELES HALFASIRT ROZSASZIN MARTASSAL

Ez a recept az egyik kedvencem, itt rucolat is adtam hozza....... 


Abszolut MEDITERRAN CUCC. :-)

 
Polpettine di pesce con la salsa rosa 60 dkg tengeri halat kiolajozott tepsiben átsütünk a sütőben. Elmorzsoljuk egy jénai tálban /szálkamentesítés!/ Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 tojást, vágott petrezselyemzöldet, 1-2 gerezd fokhagymát, kevés áztatott kicsavart kenyerbelet. Annyi besamell mártást adunk hozzá, hogy könnyü masszat kapjunk. Fasirtokat formázunk belöle vizes kézzel, és lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben kevés olajat melegitünk, és átsütjük rajta a halfasirtokat. (mindkét oldalán) Pici fehérborral felöntjük. Kevés paradicsom pürét elkeverünk 1-2 kanál tejszínnel. Hozzáadunk kevés vágott fekete olívabogyot, és a lassan sülő fasirtokra öntjük. Pár percig együtt főzzük, átforgatjuk, aztán kivajazott jénaiba öntjük óvatosan, és a sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése