2011. május 17., kedd

EPRES PISKÓTATEKERCS

EPRES PISKÓTATEKERCS

(Tina sutemenyek/2004-2) - alapjan

Hozzavalok:

Hozzavalok (20 szelethez):

4 tojas
10 dkg cukor
10 dkg liszt
csipet so, keshegynyi sutopor
________________________
65 dkg eper
18 gramm szintelen etk.zselatin
2 evokanal citromle
3 dl natur joghurt
keves cukor
1 dl tejszin




Elkeszites:

1. A szetvalasztott tojasok sargajat 4 evokanal forro vizzel es a cukorral kremesre kikeverjuk.
A feherjeket a csipet soval kemeny habba verjuk, majd ovatosan a tojassargakhoz vegyitjuk.
Vegul beleforgatjuk a sutoporral elvegyitett lisztet.

2. A masszat sutopapirral kibelelt 32 x 37 cm-es tepsiben, 175 fokon 12-15 percig sutjuk.
Azonnal nedves konyharuhara boritjuk,  a sutopapirt ovatosan lehuzzuk, es a piskotat a
hosszanti oldalanal fogva feltekerjuk. Hulni hagyjuk.

3. A zselatint keves hideg vizbe aztatjuk.
40 dkg epret megmosunk, kicsumazunk es felkockazunk.
15 dkg epret a citromlevel puresitunk, majd belevegyitjuk az alacsony hofokon feloldott
zselatint. Beleforgatjuk az eperdarabokat, a joghurtot, vegul egy keves cukrot.
Dermedesig hutoszekrenybe allitjuk. A tejszint kemeny habba verjuk, es a dermedo kremhez
adjuk.

4. A piskotat kitekerjuk.
Rasimitjuk a kremet, majd ismet feltekerjuk, es kb. 4 orara huvos helyre allitjuk.
Talalasnal a piskotatekercset felszeleteljuk, eperszemekkel, illetve tejszinhabban diszitjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése