TEJSZINES-MAKOS PALACSINTA/Magyar Konyha 1989.4.szam Olvasok receptjei oldal/Sajo Gyulane, Davod
(ezt a receptet egy nagyon regi Magyar Konyha ujsagban talaltam. Nalunk kizarolag Karacsonykor keszul,
es nagyon nagy sikere van.)
Hozzavalok:
12 kisutott palacsinta, 15 dkg mak, 4 evokanal kristalycukor
Ontethez: 1 dl tejszin, 1 evokanal porcukor, 2 tojas.
A tal kikenesehez VAJ.
A makot a kristalycukorral finomra oroljuk.
Annyi vizben, amennyi ellepi - megfozzuk, majd egy kisse hulni hagyjuk.
A palacsintakat megtoltjuk vele, es szeluket behajtva, egyenkent osszegongyoljuk.
Kivajazott tuzallo talba szorosan egymas melle rakosgatjuk, es a tojasokkal meg a porcukorral simara kevert tejszinnel meglocsoljuk.
Forro sutobe toljuk, es addig sutjuk, amig a teteje pirulni nem kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése