2014. október 13., hétfő

PADLIZSÁN PIZZÁCSKÁK

/PIZZETTE DI MELANZANE/


Hozzavalok: (4 szemelyre)

2 duci padlizsan
3-4 mozzarella
befozott paradicsom (suru)
olivaolaj, so
A tetejere izles szerint: szardella, 1-1 fekete olivabogyo, valamint szaritott oregano
(bar nem igazan hianyzik ra mas semmi a paradicsomon es a sajton kivul :-)

A padlizsanokat "Stahl Judit modszerevel" megsutjuk.
/A padlizsanokat nem tul vekony szeletekre vagjuk, es egy sutopapirral kibelelt
tepsibe rakosgatjuk. A tetejet olivaolajos ecsettel megkenjuk, es enyhen megsozzuk..
190 fokos sutobe toljuk es 15 percig sutjuk. Ekkor kivesszuk, a padlizsan szeleteket
atforditjuk, es a sutoben tovabbi 10 percig sutjuk)


 Kivesszuk a tepsit a sutobol, es egy evokanallal segitsegevel mindegyik szelet tetejere
 kenunk a suru natur paradicsom szoszbol. Aprora vagott mozzarellaval kirakjuk, es
csak annyira dugjuk vissza a sutobe, mig a sajt megolvad.
Oreganoval is megszorhatjuk, izles szerint vagy sutes elott, vagy sutes utan.




2 megjegyzés:

  1. Erika, sütés előtt nem sózod be a padlizsánokat(hogy kieressze a keserű ízét)?

    VálaszTörlés