Hozzavalok: (4 szemelyre)
30 dkg mezzi rigatoni teszta
30 dkg brokkoli rozsa
20 dkg karfiol rozsa
1 tojas
1 kis darab hagyma (nalam ujhagyma)
6 dkg reszelt Parmezansajt
olivaolaj, so, bors
Egy edenybe vizet forralunk, enyhen sozzuk, es roppanosra fozzuk benne a
karfiolt. Szurokanallal kiszedjuk, es ugyanebben a vizben roppanosra fozzuk a
brokkolit is, azt is kivesszuk. (A vizet nem ontjuk ki, mert ebben fogjuk a tesztat
is kifozni.)
Egy serpenyoben 2-3 evokanalnyi olivaolajon megfuttatjuk a tisztitott es karikara
vagott hagymat, es ovatosan beleontjuk a leszurt zoldsegeket. Nehany perc alatt
atforgatjuk, es lekapcsoljuk alatta a gazt.
A felvert tojashoz keverjuk a Parmezansajtot, es nehany kanallal a zoldseg
fozovizebol.
A tesztat kifozzuk, es leszurjuk, a zoldsegekhez ontjuk, ovatosan elkeverjuk.
Raontjuk a tojasos kevereket, ujra alakapcsoljuk a gazt, es 1 perc alatt ovatosan
atforgatva, - hogy a tojas ne maradjon nyers - keszre sutjuk.
Talalaskor megszorhatjuk borssal, illetve meg Parmezansajttal, valamint jol illik
a tetejere 1-2 szelet hirtelen atsutott bacon szalonna szelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése