/CARPACCIO DI MOZZARELLA CON PEPERONI E ACCIUGHE/
Hozzavalok: (4 szemelyre)
2-3 friss mozzarella (meg jobb, ha bivaly)
1-1 sarga es piros kaliforniai paprika
olivaolaj, so, friss petrezselyem
A szoszhoz: 6-8 szardella (sozott hering), vaj
A paprikakat megmossuk, kicsumazzuk, es vekony csikokra, vagy kis rombuszokra
vagjuk tetszes szerint.
Egy serpenyobe 2-3 olivaolajat ontunk, es beletesszuk a paprikat, es 10-15 perc
alatt lassu tuzon atsutjuk. Enyhen megsozzuk.
Egy kis edenybe kis darab vajat olvasztunk, es hozzaadjuk a szardellat. Villaval
szetnyomkodjuk, es 1-2 perc alatt kremesre fozzuk lasssu tuzon.
A mozzarellakat lecsepegtetjuk, es kb fel cm-es szeletekre vagjuk, egy tanyeron
elrendezgetjuk. Ratesszuk a sult paprikat, es a szardella szosszal izesitjuk.
Petrezselyemzolddel diszitjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése