2014. október 4., szombat

MOZZARELLA SÜLT PAPRIKÁVAL ÉS SZARDELLÁVAL

/CARPACCIO DI MOZZARELLA CON PEPERONI E ACCIUGHE/



Hozzavalok: (4 szemelyre)

2-3 friss mozzarella (meg jobb, ha bivaly)
1-1 sarga es piros kaliforniai paprika
olivaolaj, so, friss petrezselyem
A szoszhoz: 6-8 szardella (sozott hering), vaj






A paprikakat megmossuk, kicsumazzuk, es vekony csikokra, vagy kis rombuszokra

vagjuk tetszes szerint.
Egy serpenyobe 2-3 olivaolajat ontunk, es beletesszuk a paprikat, es 10-15 perc
alatt lassu tuzon atsutjuk. Enyhen megsozzuk.




Egy kis edenybe kis darab vajat olvasztunk, es hozzaadjuk a szardellat. Villaval
szetnyomkodjuk, es 1-2 perc alatt kremesre fozzuk lasssu tuzon.

A mozzarellakat lecsepegtetjuk, es kb fel cm-es szeletekre vagjuk, egy tanyeron
elrendezgetjuk. Ratesszuk a sult paprikat, es a szardella szosszal izesitjuk.
Petrezselyemzolddel diszitjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése