A receptet egy 2002-es Konyha Magazin ujsagbol olloztam evekkel ezelott,
azota sokszor elkeszitettem. Nagyon finom!!!!
Hozzavalok:
10 dkg zabpehely, 5 dkg vaj
75 dkg tisztan mert karfiol
so, 1 kis voroshagyma
3 dl tejfel, 2 tojas
1 csokor petrezselyem
orolt feher bors
A tepsi kikenesehez: vaj, 1 evokanal zsemlemorzsa
Elokeszites:
A zabpelyhet 1 dkg vajon kis serpenyoben allandoan kevergetve
megpiritjuk. (nem szabad magara hagyni, mert igen gyorsan megeghet!)
Terfogatahoz kepest DUPLA mennyisegu vizzel leontjuk, es 10 percig allni
hagyjuk, hogy megduzzadjon.
Kozben a karfiolt kis rozsaira szedjuk, megmossuk, lecsepegtetjuk, majd enyhen
sos, forrasban levo vizben 5 (!) percig fozzuk. Leszurjuk, kihutjuk.
Elkeszites:
Egy pepsit vagy tuzallo talat vajjal kikenunk, a zsemlemorzsaval megszorjuk, majd
a karfiol felet elteritjuk benne.
A megtisztitott es nagyon finomra vagott hagymat a maradek vajon megfonnyasztjuk,
es a tejfelbe keverjuk.
Hozaontjuk a felvert tojast, beleszorjuk a finomra apritott petrezselymet, megsozzuk,
es ezek utan kette-osztjuk.
Az egyik felebe bele-keverjuk az aztatott zabpelyhet, amit raontunk a karfiolra.
A maradek karfiollal berakjuk, az ontet masik felet a tetejere locsoljuk.
Elomelegitett, forro sutobe tolva (200 fok) szep pirosra sutjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése