2013. október 13., vasárnap

EPRES PÜSPÖKKENYÉR

/PLUM CAKE ALLE FRAGOLE/



Ez az a regi, megsargult, kockas fuzetbol sutott receptem.


Tavasszal szoktam kesziteni - eper szezonban - jo kis aromas, kemeny eperbol,
egy kis epres joghurt kell hozza, az a merce :-)
Most oktober van, es megkivantam ezt a sutit, afonyam volt, es narancsos
joghurtom...... - szerintem jol passzoltak egymashoz..... ugyhogy a mostani recept neve:

- AFONYAS PUSPOKKENYER

Hozzavalok:

1 kis joghurt (eper vagy mas) 125g
(ez a joghurtos pohar lesz a tovabbiakban a merce)

3 joghurtos pohar LISZT
2 joghurtos pohar KRISTALY-CUKOR
1/2 joghurtos pohar olaj (napraforgo)
2 tojas
1 evokanal eleszto
15 dkg gyumolcs (eper, illetve afonya, vagy barmi mas)
vaj, liszt

Robotgeppel az osszes hozzavalot jol kikeverjuk (kiveve a gyumolcsot es a vajat)



Ekkor ovatosan belekeverjuk az izles szerint valasztott gyumolcsot, es egy kivajazott
kilisztezett puspokkenyer-formaba ontjuk.
(masfel liter ur-tartalmu forma kell)

A sutot elomelegitjuk 180 fokra, es a sutemenyt 45 perc alatt megsutjuk. Ha kell,
felidoben alufoliaval letakarjuk.
Kisse hulni hagyjuk, es megszorjuk porcukorral.
Friss gyumolccsel, mentalevellel talaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése