2013. október 15., kedd

KARAJ PECSENYE ASZALT PARADICSOMMAL

/FILETTO DI MAIALE AI POMODORI SECCHI/


Hozzavalok:

1 egesz kicsontozott diszno-karaj
3-4 gerezd fokhagyma
8-10 olajban eltett szaritott paradicsom (nagysagtol fuggoen)
fel pohar szaraz feher bor, 2-3 ag kakukkfu
olivaolaj, so, bors


A hust megmossuk, leitatjuk, es vagodeszkara helyezzuk.
Felul minket oldalon eles kessel mely vagast ejtunk rajta, amit majd
megtoltunk.

A szaritott paradicsomokat kivesszuk az olajbol, lecsepegtetjuk, es
egy uvegtalba tesszuk, konyhai olloval durva darabokra vagjuk.
Hozzaadjuk az aprora vagott fokhagymat (1 gerezd kivetelevel), es
a lemorzsolt kakukkfuvet. Osszekeverjuk.



Ezzel a toltelekkel toltjuk meg a husba ejtett vagasok belsejet, jo melyen
lenyomkodjuk a tolteleket. Konyhai zsinorral korbetekerjuk a hust, fixaljuk.
(a zsineg ala meg tehetunk a friss kakukkfubol)



Egy seprenyobe 2 kanal olivaolajat ontunk, es beledobjuk a megmaradt
fokhagyma gerezdet. A toltott-megkotozott hust pillanatok alatt atforgatjuk,
sutjuk rajta.


Egy jenai edenybe tesszuk a hust (tehetunk ala sutopapirt), raontjuk az olajat
a fokhagymaval, hozzaadjuk a feherbort. Lefedjuk.

A sutot elomelegitjuk 230 fokra. Beletesszuk a jenait, es kb 10-15 percig
magas hofokon tartjuk, majd mersekeljuk a hofokot 180-190 fokra.
Kb ujabb 15 perc utan az alufoliat levesszuk, es tovabbi 10-15 perc
alatt a hust keszre sutjuk. (nem kell tulzott sutes neki, az egesz ossz-vissz
40 perc legyen)


A sutobol kiveve (lefede) kisse hulni hagyjuk, es ovatosan felszeleteljuk.



Megjegyzes: En sutotokos burgonyapurevel talaltam, gyakorlatilag a sutotok;
a hus mellett a forro sutoben szinte egyidoben megsult. Kozben megfoztem es
elkeszitettem a burgonyapuret, es a kettot osszedolgoztam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése