/GATTò CON FUNGHI/
Hozzavalok (6 szemelyre):
60 dkg vegyes gomba
1 kg burgonya
2 tojas
6-7 dkg reszelt Parmezansajt
1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzold
15-15 dkg fott sonka, es fustolt sajt
vaj, olivaolaj, zsemlemorzsa, so, bors
A burgonyat megtisztitjuk, kockara vagjuk, es sos vizben puhara fozzuk, attorjuk.
Hozzaadjuk a 2 tojast, a reszelt Parmezansajtot, borsozzuk.
A gombat megtisztitjuk, es egy serpenyoben keves olivaolajon 1 gerezd fokhagymaval
megparoljuk (kb 10 perc), enyhen sozzuk, vagott friss petrezselyemzolddel meghintjuk
.
A sonkat es a fustolt sajtot lereszeljuk, vagy aprora vagjuk.
Egy tortaformat (vagy puspokkenyer format) kivajazunk, zsemlemorzsaval behintunk.
A tort krumpli felet belesimitjuk. Raontjuk a parolt gombat, meghintjuk a sonkaval es a
fustolt sajttal, es rasimitjuk a maradek burgonyat.
A tetejet zsemlemorzsaval meghintjuk, vaj darabokat teszunk a tetejere, es 180 fokos
sutoben kb 40 perc alatt keszre sutjuk.
Langyosra hutve, szeletekre agva talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése