2013. október 20., vasárnap

GOMBA TORTA

/GATTò CON FUNGHI/


 Hozzavalok (6 szemelyre):

60 dkg vegyes gomba
1 kg burgonya
2 tojas
6-7 dkg reszelt Parmezansajt
1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzold
15-15 dkg fott sonka, es fustolt sajt
vaj, olivaolaj, zsemlemorzsa, so, bors



A burgonyat megtisztitjuk, kockara vagjuk, es sos vizben puhara fozzuk, attorjuk.
Hozzaadjuk a 2 tojast, a reszelt Parmezansajtot, borsozzuk.

A gombat megtisztitjuk, es egy serpenyoben keves olivaolajon 1 gerezd fokhagymaval
megparoljuk (kb 10 perc), enyhen sozzuk, vagott friss petrezselyemzolddel meghintjuk

.

A sonkat es a fustolt sajtot lereszeljuk, vagy aprora vagjuk.

Egy tortaformat (vagy puspokkenyer format) kivajazunk, zsemlemorzsaval behintunk.



A tort krumpli felet belesimitjuk. Raontjuk a parolt gombat, meghintjuk a sonkaval es a
fustolt sajttal, es rasimitjuk a maradek burgonyat.
A tetejet zsemlemorzsaval meghintjuk, vaj darabokat teszunk a tetejere, es 180 fokos
sutoben kb 40 perc alatt keszre sutjuk.

Langyosra hutve, szeletekre agva talaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése