2013. november 2., szombat

KOLBÁSZOS-ZÖLDSÉGES LENCSERAGU (POLENTÁVAL)

/RAGU DI LENTICCHIE CON SALSICCIA E VERDURE/ - CON POLENTA



Hozzavalok: (6 szemelyre)

40 dkg fott lencse
1-1-1 sargarepa, zellarszar, hagyma
30-40 dkg sutotok
2 dl paradicsomle
olivaolaj, so
(izles szerint gomba, szaritott gomba)
friss kolbasz

A fott lencsehez en elozo este beaztattam a lencset, masnap enyhen sos vizben 2 baberlevellel
10 perc alatt fel-puhara foztem, leszurtem.


A sargarepat-zellert es a hagymat finomra vagjuk. A sutotokot nagyobb kockakra.
Egy serpenyoben 2-3 kanal olivaolajon megfuttatjuk a finomra vagott zoldsegeket, es
hozzaadunk egy kis darab friss kolbaszt darabokra tepdesve. Atsutjuk.


Hozzaadjuk a kockara vagott sutotokot, raontjuk a paradicsomlevet, sozzuk,
es nehany percig fozzuk. Beleontjuk a leszurt lencset, ha kell viz, potoljuk, es kb
15-20 perc alatt keszre fozzuk. 5 perccel elotte belefozzuk a maradek friss kolbaszokat.


Forro polentaval es friss rozmaringgal talaljuk. (kukorica-kasa)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése