/LINGUINE CON LE COZZE E VONGOLE/
Hozzavalok: (4 szemelyre)
30-40 dkg linguine teszta (etvagytol fuggoen)
50-60 dkg FRISS venuszkagylo
20 dkg fekete kagylo
3-4 gerezd fokhagyma
olivaolaj, fel csokor friss petrezselyem
A kagylokat atmossuk, 10 percre hideg vizbe aztatjuk, leszurjuk.
A fekete kagylot (ha friss) atdorzsoljuk, atmossuk, es kitepjuk a "bajuszat".
Egy serpenyoben kb 3-4 kanal olivaolajon megfuttatjuk az aprora vagott fokhagymat.
Beledobjuk a leszurt kagylokat, lefedjuk, es kb 3-5 perc alatt addig fozzuk, amig
kinyilnak, es levet eresztenek. (sozni nem kell, hiszen a tenger sos vizet eresztik ki
magukbol)
Kozben enyhen sos vizben kifozzuk a tesztat, leszurjuk.
A tesztat a kagylos serpenyobe ontjuk, es eros tuzon 1 perc alatt atforgatjuk,
boven megszorjuk friss vagott petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése