2013. november 5., kedd

CASERECCE FEKETE KAGYLÓVAL ÉS LÓBABBAL

/CASERECCE CON COZZE E FAVE/


Hozzavalok: (4 szemelyre)

35 dkg caserecce teszta (vagy mas rovid teszta)
1,5 kg friss kagylo vagy 20-30 dkg fagyasztott kagylohus
70 dkg friss lo-bab vagy 20 dkg tisztitott fagyasztott (vagy zoldborso)

1 dl szaraz feher bor
1 csokor friss petrezselyemzold
1 kis hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
4 kanal olivaolaj, so, bors


 A friss kagylot 3 orahosszara hideg vizbe aztatjuk, leszurjuk, megsuroljuk,
"bajuszat" kihuzzuk.
Egy nagy edenybe 2 evokanal olivaolajat ontunk, beleapritjuk a fokhagymat,
beletesszuk a kagylot, raontjuk a feherbort, belevagjuk a petrezselyem felet,
boven borsozzuk, lefedjuk, es kozepes tuzon addig fozzuk, amig a kagylok
kinyilnak.
Ekkor leszurjuk, a levet felfogjuk, a levet felretesszuk.


A kagylokat kiszedegetjuk a hejabol, nehanyat a hejaval egyutt diszitesnek felreteszunk.

A lo-babot forrasban levo sos vizbe dobjuk, es 3 percig fozzuk, leszurjuk.
Megtisztitjuk a szemeket borito hejtol.


 Egy magasabb falu serpenyobe ontjuk a maradek olivaolajat, es belevagjuk a
hagymat. 1 perc alatt megfuttatjuk, es beletesszuk a babot, atforgatjuk,
Nehany evokanal kagylo levet ontunk ra, es 1-2 percig fozzuk, ezutan beletesszuk
a kagylo husokat, es tovabbi 2-3 perc alatt osszefozzuk. A maradek petrezselymet
belevagjuk.



Kifozzuk es leszurjuk a tesztat, beleontjuk a kagylos-zoldseges serpenyobe,
es eros tuzon 1-2 perc alatt ovatosan atsutjuk, atforgatjuk. (ha szukseges, nehany
kanalnyi kagylo levet adunk hozza.
Boven megszorjuk friss vagott zoldpetrezselyemmel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése