2013. november 13., szerda

POLIP SALÁTÁVAL TÖLTÖTT PARADICSOM

/INSALATA DI POLPO NEI POMODORI/


Hozzavalok (6 szemelyre):

60-70 dkg fott polip
6 kemeny, de erett paradicsom
1 szal halvanyito-zeller
1 piros kaliforniai paprika
20 dkg feherbab (dobozos, leszurve, atmosva)
1 csokor friss petrezselyem
snidling, 4 evokanal olivaolaj, so, bors

A polipot konyhai olloval kisebb darabokra vagjuk es egy uvegtalba tesszuk.
A zoldsegeket megmossuk, megtisztitjuk, a paprikat egeszen kis kockakra vagjuk,
a halvanyito zellert vekony karikakra.

A paradicsomokat felbevagjuk, ovatosan kikaparjuk a belsejet, (a husat felhasznaljuk
masra), es enyhen megsozzuk.

A poliphoz adjuk a babot, a felapritott zoldsegeket, az aprora vagott petrezselymet es
snidlinget, olivaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk es sozzuk.


A paradicsomokat megtoltjuk a polip salataval, es talalasig hutoszekrenybe tesszuk.

(Megjegyzes: a polip fozese: ahogy en csinalom:
- a megmosott, megtisztitott polipot egy kuktaba tesszuk, 1 pohar szaraz feherbort
ontunk ra, beledobunk 3-4 baberlevelet, es 2 jo csipet egesz borsot. Felontjuk vizzel,
hogy boven ellepje, es sozzuk. Kuktaban 20-25 perc a fozesi ido /kilo, sima edenyben
ennek a duplaja. A fozo-vizben hagyjuk kihulni!!!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése