(INVOLTINI DI PESCE CON RAGU DI MAZZANCOLLE)
Hozzavalok: (4 szemelyre)
40 dkg nyelvhal file (vagy barmilyen tengeri halfile vekonyra szeletelve)
(en tokehalat hasznaltam)
30 dkg friss spenot level
1-2 gerezd fokhagyma
4 kanal olivaolaj
1 dl szaraz feherbor,
1 nagy paradicsom vagy 2 dl befozott paradicsom
10 dkg rak (tisztitott)
so, bors, snidling
A spenot leveleket sos forrasba levo vizbe dobjuk, es 3-4 perc alatt megfozzuk,
leszurjuk.
A vekony halszeletekre keves parolt spenotot rakunk, es szorosan osszegongyoljuk,
fokpiszkaloval ovatosan megtuzzuk.
Egy serpenyobe ontjuk az olivaolajat, es belevagjuk a fokhagymat, kisse megfuttatjuk,
es ovatosan ratesszuk a gongyolt halakat. Raontjuk a bort, sozzuk es borsozzuk,
es kozepes tuzon 5 percig fozzuk, egyszer ovatosan megforditva.
Ekkor raontjuk a paradicsomot, hozzaadjuk a megtisztitott rakokat, es tovabbi
2-3 perc alatt keszrefozzuk.
Vagott snidlinggel megszorva talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése