/GNOCCHI CON ZUCCHINE E TRIGLIE/
Szeretem a vorosmarnat, izletes hal, sokat hasznalom a konyhamban.
Grillezve, sutoben sutve, hallevesekbe es teszta ragukba hasznalom, vagy
sortesztaba megforgatva kisutom.
Ez a recept gyors es finom, gyakorlatilag 10 perc az egesz, mig kifo a gnocchi,
hiszen addigra keszen van a ragu.
Termeszetesen gnocchi helyett barmilyen tesztaval is el lehet kesziteni, a mi
kedvencunk a MEZZE MANICHE hozza.
Hozzavalok (2 szemelyre):
40 dkg gnocchi
4 db vorosmarna (lehet fagyasztott file is)
1 kis fej hagyma
2 kisebb cukkini
olivaolaj, so, 1 dl szaraz feherbor
Feltesszuk foni egy edenybe a vizet a gnocchinak.
A vorosmarnat megtisztitjuk (fejet levesszuk, ha pikkelyes, akkor a pikkelyeket
lekaparjuk) es eles kessel kifilezzuk.
Egy serpenyobe 2-3 kanal olivaolajat teszunk, es belereszeljuk a megtisztitott
hagymat, kisse megfuttatjuk, hozzaadjuk a hal-fileket.
Amikor a hal puhulni kezd (1 perc) fakanallal nagyobb darabokra nyomkodjuk,
es durva reszelon belereszeljuk a megtisztitott cukkiniket.
Felontjuk a feherborral, megsozzuk es nehany perc alatt keszre fozzuk.
A gnocchit forro sos vizben kifozzuk (csak addig fozzuk, amig feljonnek a viz
felszinere), leszurjuk, es a serpenyobe ontjuk.
Atforgatjuk a halas-cukkinis raguval, es melegen talaljuk.
(Megjegyzes: aki szereti, cukkini pesztot is adhat hozza)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése