2013. november 28., csütörtök

OMLÓS FÜGE FALATOK

/BOCCONCINI DI FICHI/

- a kockas, megsargult fuzetembol :-) Meghozza a karacsonyi receptek kozul..... Ez a sutemeny
ugyanigy elkeszitheto SZILVA lekvarral es aszalt SZILVAVAL.....

  
Hozzavalok:

Az omlos tesztahoz:

45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 nagy csipet so (1 csapott mokkaskanalnyi)
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojassargaja

A toltelekhez:

1 kis uveg fuge dzsem (kb 30 dkg)
25 dkg aszalt fuge
1 narancs


A lisztet osszekeverjuk a cukorral es a nagy csipet soval.
A szobahomersekletu vajat 20 masodpercre betesszuk a mikroba, es a liszthez
adjuk, alaposan osszemorzsoljuk. Hozzaadjuk a tojassargakat, es osszegyurjuk.
(ha nem allna ossze, 1-2 korty tejet adunk hozza).
Celofanba csomagoljuk, es 1 orahosszat pihentetjuk.

Az aszalt fuget aprora vagjuk, es egy edenybe tesszuk. Hozzaadjuk a fuge dzsemet,
belereszeljuk a narancs  hejat, es belecsavarjuk a narancs levet.
Tuzre tesszuk, es kevergetve addig fozzuk, amig a narancsleve elparolog (kb 7-10
perc), vigyazunk, le ne egjen, lassu tuzon erdemes fozni.
Ezutan a tolteleket TELJESEN kihutjuk!


 Az omlos tesztat egy nagy sutopapirra tesszuk, es vekonyra kinyujtjuk.
A tesztabol kb 10-12 cm-szeles csikokat vagunk, es a csikokra vekony csikban
rakunk a fuges toltelekbol. Rahajtjuk a tesztat, gyakorlatilag olyan muvelet, mintha
"retest" keszitenenk, csak kicsiben :-)



Sutopapirral belelt tepsibe rakosgatjuk a rudakat, es tejjel megkenjuk a tetejet.
180 fokos sutoben kb 20-25 perc alatt megsutjuk, mig halvany arany szint kap.
A sutobol kiveve langyosra hutjuk, es 2 cm-es darabokra vagjuk.



2 megjegyzés: