/POLPETTE DI CERNIA IN SUGO DI PISELLI/
Hozzavalok: (8 szemelyre)
45 dkg suger- file (vagy barmilyen szalkamentes halfile)
40 dkg fagyasztott zsenge zoldborso
30 dkg befozott paradicsom
20 dkg burgonya
10 dkg kenyer
1 kis hagyma, 1 kis s.repa, 1 szal zeller
majoranna, petrezselyemzold, 1 baberlevel
liszt, 1/2 leveskocka, olivaolaj, so, bors
A burgonyat megtisztitjuk, megfozzuk, es attorjuk, felretesszuk.
Egy mixerbe, vagy darabologepbe tesszuk a halat, es a beaztatott, kinyomkodott
kenyeret, es aprora daraboljuk.
Hozzaadjuk a fott, attort burgonyat, sozzuk, borsozzuk, fuszerezuk a majorannaval es
a petrezselyemzolddel; - majd enyhn vizes kezzel gombocokat formalunk, kb akkorakat,
mint egy kisebb sargabarack.
Egy lapos szeles edenybe keves olivaolajat ontunk, belevagjuk a hagymat, belereszeljuk
a sargarepat es a zellert, es megfuttatjuk. Radobjuk a fagyasztott zoldborsót, kevergetve
par percig hagyjuk, hogy atjarjak az izek, ekkor felontjuk fel pohar vizzel.
Beletesszuk a baberlevelet, sozzuk, borsozuk, es raontjuk a paradicsomlevet.
Kb 10 percig fozzuk.
A hal-gombocokat enyhen megforgatjuk lisztben (kihagyhato), es ovatosan a lassan fovo
raguba ejtjuk. Ha, szukseges, adunk meg keves vizet hozza, illetve beletesszuk a
leveskockat is. Kb 25 perc alatt lassu tuzon, lefedve keszre fozzuk.
(A hozzavalok mennyisege az alabbiak szerint alakul, ha kevesebb fore fozzuk:
4 szemelyre 6 szemelyre
hal-file 23 dkg 34 dkg
zoldborso 20 dkg 30 dkg
paradicsom 15 dkg 22 dkg
burgonya 10 dkg 15 dkg
kenyer 5 dkg 7 dkg
(Mivel maradt ki keves hal-massza, nehany panirozott krokettet sutottem belole:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése