/INSALATA DI ALETTE E UVA/
Hozzavalok (4 szemelyre):
10-15 dkg salata (lehet vegyes, galambbegy)
6-8 db csirkeszarny
20 dkg szolo (feher - piros)
oregano, petrezselyem, por paprika - csipos)
so, olivaolaj, 1 citrom leve, Tabasco
A csirkeszarnyakat megtisztitjuk, 2 reszre vagjuk, egy jenai talba tesszuk.
2-3 evokanal olivaolajjal meglocsoljuk, sozzuk, oreganoval meghintjuk,
belevagjuk a friss petrezseltemzoldet, es csipet csipos paprikat adunk hozza.
Az egeszet megkeverjuk, es 2-3 orahosszaig (vagy 1 ejszakan at) pacoljuk.
A sutot 200 fokra bemelegitjuk, es egy sutopapirral kibelelt tepsiben a
csirkeszarnyakat ropogosra sutjuk.
A megtisztitott es osszevagott salatat egy tanyerra helyezzuk, a szolo szemeket
kettevagjuk, a magokat eltavolitjuk.
A megsult csirkeszarnyakat a salatara helyezzuk, megszorjuk a szolovel, es az alabbi
vinagrettevel lelocsoljuk:
4-5 evokanalnyi olivaolajat elkeverunk keves citromlevel, sozzuk, es par csepp
Tabasco szosszal izesitjuk.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésEzt ki fogom próbálni, nagyon klasszul néz ki!:)
VálaszTörlés