2012. február 7., kedd

TEJSZINES MANGÓTORTA

/TORTA DI MANGO E PANNA/

Ujabb kedves recept a Mester Kukta ujsagbol. 2002/1. szam.
Hutlen lettem ehhez a tortahoz, mert mar regen keszitettem el, pedig nagyon
finom! Utoljara az Edesapam szuletesnapjara sutottem meg Debrecenben.
Meg jo, hogy ujra ratalaltam - hamarosan ujra elkeszitem, valami alkalomra.
El sem lehet rontani!!!
Felteszem az eredeti fotot az ujsagbol, es az enyemet. Ugyan joindulatuan :-),
de mondhatjuk, hogy eleg jol sikerult "lekoppintani". :-)


Hozzavalok: (12 szelethez)

4 tojas
9 dkg kristalycukor
6 dkg liszt
3 dkg etkezesi kemenyito
2 dkg kakaopor
vaj es liszt a formahoz

A toltelekhez:

2,5 dl feherbor
1/2 csomag vanilia pudingpor
2 tojassargaja
2,5 dl tejszin
egy kis stampedli Maraschino (likor)
10 dkg kristalycukor
20 dkg mango (kockara vagva)
5 zselatinlap (vagy bo 1 dkg zselatinpor)

tejszin, csokoladereszelek, es mangodarabkak a disziteshez

Elokeszites:
A sutot 190 fokra elomelegitjuk.
A tojassargajat a cukor 1/3-aval jo habosra keverjuk; a tojasfeherjet a maradek
cukorral kemeny habba verjuk, majd lazan a sargajakrembe forgatjuk.
A lisztet, az etkezesi kemenyitovel es a kakaoporral egyutt raszitaljuk, es ovatosan
belekeverjuk.
Egy tortaformat kivajazunk es belisztezunk, a masszat beletoltjuk, a tetejet elsimitjuk,
sutoben kb 25 percig sutjuk; a formaban hagyjuk kihulni.
2 ora mulva kiboritjuk belole es 2 lapra vagjuk.

A pudingport 3 evokanal borral elkeverjuk; a maradek bort a cukorral felforraljuk,
belekeverjuk a boros pudingport, es megvarjuk, amig kezd kotni, majd hozzakeverjuk
a tojassargajat es a Maraschinot is.
Ha teljesen kihult, suru szitan atpasszirozzuk.

Elkeszites:
A zselatin hideg vizbe aztatjuk puhulni, majd kinyomkodjuk, es egy keves meleg
vizben feloldjuk; a tejszinbol kemeny habot verunk, osszekeverjuk a boros
pudinggal es a zselatinnal, vegul beleforgatjuk a mangot is.
A tortaformat kimossuk, szarazra toroljuk, visszatesszuk bele az also tortalapot
es rasimitjuk a tejszines kremet, rafektetjuk a masik tortalapot, enyhen ra is
nyomjuk, majd a tortat 2 orara melyhutobe, tovabbi 2 orara hutoszekrenybe
tesszuk.
Ezutan kiszedjuk a formabol, az oldalat es a tetejet bekenjuk tejszinhabbal,
a maradek tejszinhabbol rozettakat nyomunk a tetejere, mangodarabkakkal
diszitjuk, majd megszorjuk csokoladereszelekkel es forro vizbe martott,
szarazra torolt kessel felszeletelve szervirozzuk.

Eredeti foto ujsagbol:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése