/CROSTATA DI PERE CON CIOCCOLATO/
Hozzavalok:
A tesztajahoz:
180 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojassargaja
2 csapott evokanal barna cukor, csipet so
A kremhez:
1,5 dl tejszin
1 tojas + 1 tojassargaja
A toltelekhez:
3 korte (William)
15 dkg et-csokolade
1-2 kanal barna cukor
A tesztahoz valokat osszegyurjuk.
A korteket meghamozzuk, hosszaban kettevagjuk, maghazat kivagjuk.
Citromos vizbe dobjuk, hogy ne barnuljanak meg. (ha nagyon kemenyek a kortek,
akkor a citromos vizben 5 percig parolhatjuk)
A tejszint jol elkeverjuk, felverjuk a tojassal es a tojassargajaval.
Egy 26 cm-es atmeroju linzer -cakkos szelu- tortaformaba sutopapirt teszunk.
A linzer tesztat kinyujtjuk, es a tortaformaba helyezzuk.
Elomelegitett, 180 fokos sutoben a linzertesztat 10 percig elosutjuk.
A korteket litatjuk, es vekony szeletekre vagjuk - a formajat megorizve.
A sutobol kivett tesztara reszeljuk (durva reszelon) az etcsokoladet, aztan
rahelyezzuk a vekony szeletekre vagott fel korteket.
A tojasos tejszinnel meglocsoljuk, a barna cukorral meghintjuk.
Visszatesszuk a sutobe, es tovabbi 20 percig sutjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése