2012. február 13., hétfő

HAMBURGER FÜSTÖLT SAJTTAL ÉS BALZSAMECETES RADICCHIO SALÁTÁVAL

/HAMBURGER ALLA SCAMORZA AFFUMICATA E RADICCHIO/

Hozzavalok (4 szemelyre):

4 db hamburgerhus
10 dkg fustolt sajt
2 ujhagyma
60 dkg radicchio salata
olivaolaj, so, balzsamecet
1 teaskanal cukor (fakultativ)



A hagymat megtisztitjuk, es aprora vagjuk.
A salatat megmossuk, es vekony csikokra vagjuk.
A hamburgerhust olajos ecsettel megkenjuk, es sutopapirral
kibelelt jenai talba tesszuk, 200 fokos sutobe toljuk, felsulesnel
megforditjuk.

Egy serpenyoben 2-3 kanal olivalajat melegitunk, atfuttatjuk rajta a
hagymat, hozzaadjuk a teaskanal cukrot, es a salatat. Lassu tuzon,
neha megkeverve kb 15 perc alatt megparoljuk, kozben sozzuk.
A vegen keves balzsamecettel megspricceljuk.

A majdnem' kesz hamburgereket kivesszuk a sutobol, boven rakunk
ra a salatabol es a reszelt fustolt sajtbol, es visszatoljuk, addig sutjuk,
amig a sajt megolvad.
Salataval, vagy grillezett cukkinival talaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése