2012. február 25., szombat

SCHIACCIATA

SCHIACCIATA DI PREZZEMOLO

- vagyis; egy petrezselymes gongyolt pizza..... Jooooo sok petrezselyemmel!!
Palermo-i recept, kb 10 eve van felreteve a mappamban, de meg nem sutottem meg,
ma eljott ennek is az ideje.....
Nem vagyok egy nagy "kenyeres", edesseget is csak szokoevben eszem.
De ez a tekert szalonnas - petrezselymes pizzafeleseg megtetszett. Es nagyon
finom is lett! Kivalo vendegvaro!!!
A bacon helyett barmilyen felvagottat lehet hasznalni.




Hozzavalok:

A masszahoz:
25 dkg liszt
2,5 dkg eleszto
1 dl viz, so

A toltelekhez:
3 kis csokor friss petrezselyem
10 dkg bacon szalonna
10 dkg fustolt sajt (esetleg FETA, vagy barmilyen pikans sajt)
10 dkg hagyma (nalam ujhagyma)
4 evokanal olivaolaj, bors
4 sozott hering - szardella (fakultativ)

A lisztet osszegyurjuk a csipet soval, es a langyos vizben elkevert elesztovel.
Letakarva - langyos helyen - 1 - masfel orahosszaig kelesztjuk.

Ekkor lisztezett deszkan 1/2 cm-es vastag teglalapra nyujtjuk a tesztat.
2 evokanal olivaolajjal megkenjuk, es a vekony szeletekre vagott hagymat
raszorjuk.
Erre jon a kis kockara vagott bacon, es a durva reszelon lereszelt fustolt sajt.
Boven megszorjuk borssal, es meglocsoljuk a maradek 2 evokanal olivaolajjal.

Feltekerjuk, es "patko" alakban egy sutopapirral kibelelt tepsibe helyezzuk.
Olajos ecsettel megkenjuk a tetejet, szorhatunk ra szezammagot.
180 fokos sutoben keszre sutjuk.
Melegen, illetve hidegen egyarant finom!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése