2012. február 20., hétfő

MOGYORÓS KAKAÓ-HAB

/SPUMA DI CACAO CON NOCCIOLE TOSTATE/

A karnevali barati ebedre en ezzel a "sutemennyel" keszultem, gyumolccsel
talaltam. A piritott mogyoro nagyon finom izt ad a tejszines kakao habnak.
Elore elkeszitheto, konnyu desszert.





Hozzavalok (4 szemelyre):

2 dl tej
8 dkg kristalycukor
2 tojassarga
12 dkg serpenyoben (szarazon) megpiritott mogyoro
1 dkg cukrozatlan kakao
2 dl tejszin
3 lap zselatin
1 zacsko vanilias cukor

Diszitesnek: friss gyumolcsok, tejszinhab

A piritott mogyorot  robotgepben finomra oroljuk.
A tojassargakat a cukorral habosra keverjuk, hozzaadjuk a mogyorot es a kakao
port.
A zselatinlapokat hideg vizbe aztatjuk.
A tejbe belekeverjuk a vanilias cukrot, es feltesszuk a tuzre, felforraljuk, levesszuk a
tuzrol, elkeverjuk benne a kicsavart megpuhult zselatinlapokat.
A zselatinos-vanilias meleg tejet hozzaontjuk a kakaos masszahoz, es simara
keverjuk.
Visszatesszuk a tuzre, es alacsony hofokon, kevergetve addig fozzuk, amig
besurusodik. (nehany perc)
Ekkor hidegre tesszuk, teljesen kihutjuk.

A tejszint kemeny habba verjuk, es ovatos mozdulatokkal a kihult kakaos
masszaba keverjuk.

Vizzel kioblitett mini formakba kanalazzuk, es a hutobe tesszuk szilardulni.

Talalaskor a tejszines-mogyoros kakaohabot ovatosan kiboritjuk a formakbol,
es tetszes szerint kakaoporral, gyumolccsel, tejszinhabbal, - esetleg vanilias
kremmel talaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése