/RAGU DI CONIGLIO "PRIMAVERA"/
Ez a recept is a kisokos-megbizhato Mester Kukta ujsagbol van, 2001/5. szam alapjan.
Hozzavalok:
1 fiatal kb 1,2 kg-os konyhakesz nyul feldarabolva
so, frissen orolt bors
1 kis porehagyma
3-4 szegfuszeg
4 dkg vaj
15-15 dkg s-repa, zeller, zoldborso, karfiol
1/2 csokor petrezselyemzoldje
1 dl feherbor, 2,5 dl husleves
10 dkg sampinyon gomba
______________________________
1 tojassargaja
1 teaskanal etk.kemenyito
bo fel dl tejszin
Egy serpenyoben a vajat megmelegitjuk, es a nyulat elosutjuk, atforgatjuk benne,
kiszedjuk.
A megmaradt vajon atpiritjuk a kis kockara vagott zoldsegeket (s.repa, zeller es
porehagyma), felontjuk a feherborral, es nehany percig fozzuk.
Beletesszuk az elosutott husokat, sozzuk, borsozzuk, es forro huslevessel fel-
felontogetve, LEFEDVE, kis langon majdnem puhara paroljuk. (kozben
hozzaadjuk a szegfuszeget) - kb 1, - masfel orahossza
Ezalatt a gombat megmossuk, kis kockara vagjuk. A karfiolt pici rozsakra szedjuk.
A tejszint a tojassargajaval es etkezesi kemenyitovel simara keverjuk.
A majdnem kesz hushoz adjuk a zoldborsot, a gombat es a karfiolt, petrezselyem-
zolddel meghintjuk, es tovabbi 10 percig fozzuk.
Beleontjuk a tejszines habarast, egyet rottyantunk rajta, es ezzel keszen vagyunk.
Koretkent en VAJAS GALUSKAT adtam hozza, de az eredeti recept leveles tesztabol
sutott felholdakat ajanl.
VAJAS GALUSKA: (4 SZEMELYRE)
40 dkg lisztet 4 tojassal, es 4 dlg tejjel sima tesztava keverunk, fel, - 1 orat allni hagyjuk,
es galuskaszaggatoval forrasban levo sos vizbe szaggatjuk.
Megvarjuk, mig az osszes galuska feljon a viz tetejere, ekkor elzarjuk alatta a tuzet,
kisse hagyjuk allni, majd leszurjuk, hideg vizzel leoblitjuk, es meleg vajban atforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése